Receptai

Užtepėlė su rukola

Reikės:

  • 120g. varškės
  • 2 šaukštų graikiško jogurto
  • 1-2 skiltelių česnako
  • 3 saujų šviežios rukolos
  • 3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 šaukštų kedro riešutų
  • Druskos, pipirų
  1. Graikišką jogurtą ir rukolą sutriname blenderiu ar smulkintuvu iki vientisos masės. Varškę pertriname šakute ir sumaišome su jogurto ir rukolos mase.
  2. Česnaką smulkiai sukapojame arba sutarkuojame.
  3. Varškės masę sumaišome su smulkintu česnaku, tarkuotu sūriu ir riešutais. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį.
  4. Gautą užtepėlę tepame ant duoniukų su džiovintų svirplių miltais arba ant mėgstamos duonos.

Užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Reikės: 

  • 120g. varškės
  • 1,5 šaukšto graikiško jogurto
  • 1-2 skiltelių česnako
  • 5 saulėje džiovintų pomidorų (mirkusių aliejuje)
  • Druskos, pipirų
  1. Varškę pertriname šakute. Česnaką smulkiai sukapojame arba sutarkuojame. Džiovintus pomidorus smulkiai supjaustome.
  2. Pertrintą varškę sumaišome su graikišku jogurtu. Sudedame visus likusius ingredientus ir gerai išmaišome.
  3. Gautą užtepėlę tepame ant duoniukų su džiovintų svirplių miltais arba ant mėgstamos duonos.

Granola

Reikės: 

  • 1/3 stiklinės medaus
  • 1/4 stiklinės rudojo cukraus
  • 3 šaukštai kokosų aliejaus
  • 3 šaukštai džiovintų svirplių miltų
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • Žiupsnelio muskato
  • 2 1/2 stiklinės avižinių dribsnių
  • 1 stiklinės mėgstamų riešutų, sėklų ir džiovintų vaisių mišinio
  1. Įkaitiname orkaitę iki 160°C, pasirenkame rėžimą su ventiliatoriumi.
  2. Avižinius dribsnius dubenyje sumaišome su džiovintais vaisiais ir atidedame į šalį.
  3. Medų, rudąjį cukrų, džiovintų svirplių miltus, kokosų aliejų, cinamoną, druską ir muskatą sudedame į nedidelį puodą ir maišydami šildome ant silpnos kaitros, kol masė tampa vientisa ir blizgi.
  4. Paruoštą masę užpilame ant avižinių dribsnių ir džiovintų vaisių mišinio ir gerai išmaišome. Taip paruoštus dribsnius plonu sluoksniu paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 20-30 minučių, kol gražiai apskrunda. Kepimo metu masę siūlome bent 2 kartus permaišyti.
  5. Iškepus leidžiame pilnai atvėsti, tada sudedame į sandarų indų. Skaniausia su graikišku jogurtu ir mėgstamais vaisiais.

Blyneliai

Reikės:

  • 1 banano
  • 1 kiaušinio
  • 2 valg. šaukštų svirplių miltų
  • 4 valg. šaukštų avižinių miltų
  • žiupsnelio cinamono
  • šviežių uogų ir graikiško jogurto patiekimui
  1. Visus ingredientus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Leiskite tešlai 3-5 minutes pastovėti.
  2. Šaukštu formuokite blynelius kokoso aliejumi arba sviestu pateptoje keptuvėje ir kepkite ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių.
  3. Pagardinkite graikišku jogurtu, uogų džemu ar šviežiomis uogomis.

Smoothie su špinatais

Reikės:

  • 3 valg. šaukšt. šaldytų špinatų
  • 2 datulės be kauliukų
  • 2 arbat. šaukšt. chia sėklų
  • 1 valg. šaukšt. džiovintų svirplių miltų
  • 1 ⅓ stiklinės pieno arba augalinio pieno
  1. Datules užpilkite karštu vandeniu (tik tiek, kad apsemtų) ir leiskite pastovėti bent kelias valandas.
  2. Visus ingredientus suplakite kokteilinėje iki vientisos, purios masės.