Receptai

Užtepėlė su rukola
Reikės:
- 120g. varškės
- 2 šaukštų graikiško jogurto
- 1-2 skiltelių česnako
- 3 saujų šviežios rukolos
- 3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
- 2 šaukštų kedro riešutų
- Druskos, pipirų
- Graikišką jogurtą ir rukolą sutriname blenderiu ar smulkintuvu iki vientisos masės. Varškę pertriname šakute ir sumaišome su jogurto ir rukolos mase.
- Česnaką smulkiai sukapojame arba sutarkuojame.
- Varškės masę sumaišome su smulkintu česnaku, tarkuotu sūriu ir riešutais. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį.
- Gautą užtepėlę tepame ant duoniukų su džiovintų svirplių miltais arba ant mėgstamos duonos.
Užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
Reikės:
- 120g. varškės
- 1,5 šaukšto graikiško jogurto
- 1-2 skiltelių česnako
- 5 saulėje džiovintų pomidorų (mirkusių aliejuje)
- Druskos, pipirų
- Varškę pertriname šakute. Česnaką smulkiai sukapojame arba sutarkuojame. Džiovintus pomidorus smulkiai supjaustome.
- Pertrintą varškę sumaišome su graikišku jogurtu. Sudedame visus likusius ingredientus ir gerai išmaišome.
- Gautą užtepėlę tepame ant duoniukų su džiovintų svirplių miltais arba ant mėgstamos duonos.


Granola
Reikės:
- 1/3 stiklinės medaus
- 1/4 stiklinės rudojo cukraus
- 3 šaukštai kokosų aliejaus
- 3 šaukštai džiovintų svirplių miltų
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 1/2 šaukštelio druskos
- Žiupsnelio muskato
- 2 1/2 stiklinės avižinių dribsnių
- 1 stiklinės mėgstamų riešutų, sėklų ir džiovintų vaisių mišinio
- Įkaitiname orkaitę iki 160°C, pasirenkame rėžimą su ventiliatoriumi.
- Avižinius dribsnius dubenyje sumaišome su džiovintais vaisiais ir atidedame į šalį.
- Medų, rudąjį cukrų, džiovintų svirplių miltus, kokosų aliejų, cinamoną, druską ir muskatą sudedame į nedidelį puodą ir maišydami šildome ant silpnos kaitros, kol masė tampa vientisa ir blizgi.
- Paruoštą masę užpilame ant avižinių dribsnių ir džiovintų vaisių mišinio ir gerai išmaišome. Taip paruoštus dribsnius plonu sluoksniu paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 20-30 minučių, kol gražiai apskrunda. Kepimo metu masę siūlome bent 2 kartus permaišyti.
- Iškepus leidžiame pilnai atvėsti, tada sudedame į sandarų indų. Skaniausia su graikišku jogurtu ir mėgstamais vaisiais.
Blyneliai
Reikės:
- 1 banano
- 1 kiaušinio
- 2 valg. šaukštų svirplių miltų
- 4 valg. šaukštų avižinių miltų
- žiupsnelio cinamono
- šviežių uogų ir graikiško jogurto patiekimui
- Visus ingredientus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Leiskite tešlai 3-5 minutes pastovėti.
- Šaukštu formuokite blynelius kokoso aliejumi arba sviestu pateptoje keptuvėje ir kepkite ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių.
- Pagardinkite graikišku jogurtu, uogų džemu ar šviežiomis uogomis.


Smoothie su špinatais
Reikės:
- 3 valg. šaukšt. šaldytų špinatų
- 2 datulės be kauliukų
- 2 arbat. šaukšt. chia sėklų
- 1 valg. šaukšt. džiovintų svirplių miltų
- 1 ⅓ stiklinės pieno arba augalinio pieno
- Datules užpilkite karštu vandeniu (tik tiek, kad apsemtų) ir leiskite pastovėti bent kelias valandas.
- Visus ingredientus suplakite kokteilinėje iki vientisos, purios masės.